Feyenoord-fans reizen af naar Italië ondanks verbod: Geen controle, niets

Feyenoord-fans reizen af naar Italië ondanks verbod: "Geen controle, niets"

24-09-2017 12:19
52

Ondanks dat Feyenoord-fans niet welkom zijn bij het Champions League-duel met SSC Napoli van komende dinsdag, zijn de eerste supporters uit Rotterdam zondag naar Italië afgereisd. Dat ging zonder problemen.

De Italiaanse autoriteiten hebben Napoli verboden om kaarten te verkopen aan Feyenoord-fans. Toch voelen enkele fans de behoefte om naar Italië af te reizen. Zij trokken zich niets van het kaartverbod aan en konden zonder slag of stoot het vliegtuig in. "We konden gewoon doorlopen, geen controle, niets", laat een supporter weten aan het Algemeen Dagblad.

Het AD weet niet hoeveel Feyenoord-fans de reis naar Italië hebben gemaakt. Daarnaast is het hoogst onzeker of zij daadwerkelijk het stadion in mogen. Veel fans hadden voor het kaartverbod al vluchten en hotels geboekt. Een eerste poging om toch aan een kaartje te komen, liep op niets uit. "Ons hotel wilde niet helpen. Nu eerst toeristje spelen", zegt een supporter.

Feyenoord-fans zijn niet welkom in Italië omdat ze een te grote bedreiging zouden vormen voor de openbare orde en veiligheid. In het Europa League-duel met AS Roma van twee jaar geleden misdroegen fans zich in de stad, waardoor de supporters een niet al te beste reputatie genieten.