Benitez: We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ

Benitez: "We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ"

24-09-2017 12:37
5

Tijdens de periode dat Tim Krul aan AZ verhuurd werd, is voor Newcastle United duidelijk geworden dat de club op zoek moest naar een andere keeper. Manager Rafael Benitez was onvoldoende overtuigd van de prestaties van de Nederlander, die vorig seizoen ook aan Ajax werd verhuurd. 

"We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ", zegt Benitez tegen The Guardian. "We hebben toen besloten dat we voor andere opties zouden gaan. Het was een professionele beslissing. Ik heb hem verteld dat hij een nieuwe club moest zoeken als hij wilde spelen. Hij wist dat ik afgelopen zomer op zoek was naar een ervaren keeper. Dat lukte ons uiteindelijk niet, maar we hadden al genoeg keepers en ik wist dat Rob Elliot (die nu onder de lat staat bij Newcastle, red.) Premier League-ervaring heeft."

Krul werd door Newcastle verhuurd aan Brighton & Hove Albion. Even later werd de deal permanent gemaakt. "Ik heb elf mooie jaren bij Newcastle gehad", zegt Krul. "Maar nu ben ik een speler van Brighton en ik weet dat ik iedereen moet laten zien dat ik weer terug ben."