Benitez: We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ

  Benitez: "We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ"

  zondag 24 september 2017 om 12:37

  Tijdens de periode dat Tim Krul aan AZ verhuurd werd, is voor Newcastle United duidelijk geworden dat de club op zoek moest naar een andere keeper. Manager Rafael Benitez was onvoldoende overtuigd van de prestaties van de Nederlander, die vorig seizoen ook aan Ajax werd verhuurd. 

  "We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ", zegt Benitez tegen The Guardian. "We hebben toen besloten dat we voor andere opties zouden gaan. Het was een professionele beslissing. Ik heb hem verteld dat hij een nieuwe club moest zoeken als hij wilde spelen. Hij wist dat ik afgelopen zomer op zoek was naar een ervaren keeper. Dat lukte ons uiteindelijk niet, maar we hadden al genoeg keepers en ik wist dat Rob Elliot (die nu onder de lat staat bij Newcastle, red.) Premier League-ervaring heeft."

  Krul werd door Newcastle verhuurd aan Brighton & Hove Albion. Even later werd de deal permanent gemaakt. "Ik heb elf mooie jaren bij Newcastle gehad", zegt Krul. "Maar nu ben ik een speler van Brighton en ik weet dat ik iedereen moet laten zien dat ik weer terug ben."

  Plaats een reactie

  Klopper456 +2431
  zondag 24 september 2017 om 12:45
  Tja, lijkt me terechte beslissing. Krul na zijn blessure lijkt niet meer dezelfde keeper te zijn. Ik hoop dat hij terugkomt op zijn oude niveau.
  Vind ik leuk
  Antonio_4 +1541
  zondag 24 september 2017 om 13:00
  De dvd met 17 tegentreffers in 5 wedstrijden is dus toch in Newcastle aangekomen... :(

  Krul was ooit echt een prima keeper, maar heeft door die blessures vooral mentaal wat tikjes gekregen. Het talent zit er misschien nog in, dus wie weet... Keepers zijn soms net wijnen. Hoe ouder hoe beter. Hij is nog 'maar' 29.
  Vind ik leuk
  zondag 24 september 2017 om 13:18
  Speelt ie eigenlijk bij brighton?
  Vind ik leuk
  Klopper456 +2431
  zondag 24 september 2017 om 18:03
  Hij zit op de bank nu. https://www.vi.nl/wedstrijden/2017/09/24/engeland/premier-league/brighton--hove-albion-vs-newcastle-united
  Vind ik leuk
  zondag 24 september 2017 om 23:31
  Ok thx
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Benitez: "We hebben hem vijf maanden lang in de gaten gehouden bij AZ"