Ten Hag baalt van 'stierende' Utrechters: 'Dan moeten we damage control doen'

Ten Hag baalt van 'stierende' Utrechters: 'Dan moeten we damage control doen'

24-09-2017 19:22
19

Erik ten Hag is niet te spreken over het spel van FC Utrecht zondag. De Domstedelingen werden door PSV weggespeeld (1-7) en volgens de trainer is er nog veel werk aan de winkel.

"We moeten de rust bewaren en gaan controleren in plaats van nog een goal proberen te maken", zegt Ten Hag in gesprek met FOX Sports. "We creëren bij een stand van 3-1 twee hele goede kansen maar als het dan ineens 4-1 wordt, dan moet je damage control doen. Dan moet je niet meer naar voren stieren, dan wordt je afgestraft door PSV."

"We hebben heel matig verdedigd", vertelt Ten Hag verder voor de camera van de NOS. "We maken fouten keuzes in posities kiezen, anticiperen, duels aangaan. Uit de mogelijkheden die wij ze bieden, is PSV dodelijk effectief."

PSV had eerder kansen af moeten maken, is één van de conclusies die Ten Hag trekt. "Vandaag heb ik een superscherp Utrecht gezien, tot de 4-1. Daarna ontlopen sommige spelers hun verantwoordelijkheden. Dat is niet goed. In de tweede helft is het snel 3-1 en dan 4-1, waarna het geen wedstrijd meer is. Dat is niet goed, matig. Dat past niet bij FC Utrecht."