Eredivisie-hype gelinkt aan topclubs: 'Kom op, heb hier vier wedstrijden gespeeld'

Eredivisie-hype gelinkt aan topclubs: 'Kom op, heb hier vier wedstrijden gespeeld'

25-09-2017 07:55
15

De zeventienjarige Kik Pierie is hard op weg om een Eredivisie-hype te worden. De jonge verdediger van sc Heerenveen staat na wedstrijden veel media te woord en zijn naam valt in veel praatprogramma's. Zijn vader Jean-Pierre geniet van de aandacht voor zijn zoon.

"Het is heel bijzonder, genieten. Je weet nooit hoe lang het duurt, hij staat er pas vier wedstrijden in. Maar ik kan ook niet zeggen dat hij het niveau niet aankan", zegt hij in de Volkskrant. In huize Pierie blijven ze ondanks de toenemende aandacht met beide benen op de grond. "Het gaat er hier niet obsessief aan toe, hoor. Er hangt geen lijst van do's and don'ts. We eten ook wel eens een frietje. Voetbal is nooit een verplichting geweest. Kik wil zelf graag ver komen. Dan moet je er dus wat voor laten."

Pierie zelf vindt de complimenten ook leuk, maar relativeert het allemaal wel. Hij wordt al gelinkt aan de top van Nederland en Oranje. "Leuk dat ze het zeggen, maar kom op, ik heb vier wedstrijden in het eerste gespeeld", zegt hij. Zijn vader vult aan: "Heerenveen heeft een van de beste opleidingen in Europa. Zoals het nu gaat, in de basis bij een subtopper, past prima. Kan hij ook zijn school rustig afmaken. Ik denk dat je een betere voetballer wordt als je ook je hersens traint."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie