'Heb hier Feyenoord-City gezien. Daarvoor was ik nog nooit in De Kuip geweest'

'Heb hier Feyenoord-City gezien. Daarvoor was ik nog nooit in De Kuip geweest'

25-09-2017 08:45
12

Mounir El Allouchi had zaterdagavond tegen Feyenoord (0-2) geen moment last van Kuipvrees. Veel spelers vrezen het stadion en de aanhang van de Rotterdammers, maar de middenvelder van NAC Breda niet.

"Het moment dat de klep van die tunnel vlak voor de wedstrijd opengaat, is werkelijk waar fantastisch", zegt El Allouchi in gesprek met BN DeStem. "Slappe benen? Totaal niet, man. Al die mensen in het stadion, dat is zo mooi om te zien. Het gaf me juist een kick. Misschien is het mijn nuchterheid dat ik op zo'n moment geen extra druk voel, of zo", aldus de middenvelder, die zaterdag zijn eerste wedstrijd ooit speelde in De Kuip. "Een paar weken geleden heb ik hier Feyenoord - Manchester City gezien. Daarvoor was ik nog nooit eerder in de Kuip geweest."

Doelpuntenmaker Giovanni Korte werd 'helemaal gek' bij de 0-1 in de eerste helft. "Ik stond helemaal vrij toen Thierry (Ambrose, red.) de bal doorkopte. Daar schrok ik zelf wel een beetje van. Daar stond ik dan. Lekker goaltje, toch? En we winnen hier ook nog eens. Voor de eerste keer in de geschiedenis hoorde ik. Dat flikken wij effe, dus."