Als we zo doorgaan, hoop ik toch dat we kampioen van Nederland worden

"Als we zo doorgaan, hoop ik toch dat we kampioen van Nederland worden"

25-09-2017 21:15
29

Daniel Schwaab vindt dat PSV een goede kans maakt op het kampioenschap wanneer de ploeg de huidige vorm vast weet te houden. De Eindhovenaren hebben het lek boven na overwinningen op Feyenoord en FC Utrecht. 

Zondag won de ploeg van Phillip Cocu met 1-7 bij Utrecht. "De sfeer is zeer goed", zegt Schwaab tegen FOX Sports. "We hebben een succesvolle week achter de rug. We hebben drie wedstrijden gewonnen en staan bovenaan in de Eredivisie. Het is een momentopname, maar het voelt goed. 

Of Schwaab de kracht achter de wederopstanding van PSV is? "Ja, dat hoop ik toch. Ik heb laten zien dat ik de ploeg kan helpen met mijn ervaring, ook met het coachen van achteruit. We hebben een jonge ploeg, we zijn de belangrijkste spelers kwijtgeraakt. Ik probeer die leegte een beetje op te vullen."

"Als we zo doorgaan, hoop ik toch dat we kampioen worden. Dat is ook ons doel, dat is duidelijk. We willen weer kampioen worden. Dan is het belangrijk om nu niet te denken: we staan bovenaan, nu gaat het makkelijker. Het moet juist motivatie zijn om dit het hele seizoen vol te houden", aldus de Duitser.