Tevreden met Feyenoord-vertrek: 'Met volle verstand die keuze gemaakt'

Tevreden met Feyenoord-vertrek: 'Met volle verstand die keuze gemaakt'

26-09-2017 09:14
34

Lucas Woudenberg denkt dat hij er goed aan heeft gedaan om in de zomer te vertrekken uit De Kuip. Bij Feyenoord zat de linksback afgelopen seizoen vooral op de bank. Nu is hij een vaste basisspeler bij zijn nieuwe club sc Heerenveen. 

"In principe had ik het bij Feyenoord ook naar mijn zin. Ik ben blij dat ik afgelopen seizoen onderdeel van de selectie was en kampioen ben geworden", vertelt Woudenberg (23) in gesprek met ELF Voetbal. "Daar ben ik wel trots op. Maar iedere voetballer wil minuten maken. Daar word je een betere voetballer van. Hier gaat dat makkelijker dan bij Feyenoord."

Hij weet niet of een basisplaats dit seizoen mogelijk was geweest in Rotterdam-Zuid. "Dan kom je in die als dit, als dat-constructies terecht. Als er bij wijze van spreken twee concurrenten geblesseerd raken, dan sta je er wel in."

"Ik heb met mijn volle verstand de keuze gemaakt om naar Heerenveen te gaan. Dit is buiten de top-drie een van de betere clubs in Nederland, dus ik ben heel blij hier te kunnen spelen."