Heet Feyenoord-avondje: 'Overal om ons heen stonden ze ons uit te schelden'

Heet Feyenoord-avondje: 'Overal om ons heen stonden ze ons uit te schelden'

26-09-2017 09:47
30

De spelers van Feyenoord zijn waarschuwd: vòòr, tijdens en na de Champions League-clash met SSC Napoli zal de sfeer zeer intimiderend zijn. Dat zeggen Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens in gesprek met ELF Voetbal. Als spelers van Atalanta Bergamo hebben zij ervaring met de fanatieke achterban uit Napels. 

"Hun fans zijn de meest extreme van het land. Persoonlijk doet het me niets. Ik sluit me gemakkelijk voor de buitenwereld af. Laat ze maar. Maar voor jongere spelers kan het wel als intimerend overkomen", aldus De Roon in gesprek met het blad. 

Gosens beaamt de woorden van zijn collega. "Ik was gewaarschuwd, maar het is vreemd om voortdurend tegen opgestoken middelvingers aan te moeten kijken. Toen we de bus uitstapten bij het stadion, stonden om ons heen overal mensen ons uit te schelden. Ik heb me daar van afgesloten. Ze doen maar, zo moet je denken. Op het veld moet het gebeuren."

Hateboer was verrast door het vijandige onthaal. "Fans van Napoli verzamelden zich rond onze bus en we kregen al direct de meest vreselijke verwensingen naar onze hoofden geslingerd. Inclusief opgestoken middelvingers. Tot bij de aankomst voor het stadion bleef die houding zo. Vaders, met hun kinderen naast zich, stonden met hun middelvingers omhoog naar ons toe."