'Heel erg' kritisch na PSV-oorwassing: Ik heb dat onvoldoende gedaan

'Heel erg' kritisch na PSV-oorwassing: "Ik heb dat onvoldoende gedaan"

26-09-2017 11:51
9

Edson Braafheid is hard voor zichzelf na de 1-7 nederlaag van FC Utrecht tegen PSV. De verdediger speelde zelf een dramatische wedstrijd en was dus bijzonder kritisch op zichzelf.

"Heel erg, zoals altijd", zegt Braafheid in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Mensen mogen ook kritisch zijn. Dat hoort bij deze job en daar moet je mee om leren gaan. Ik heb als ervaren speler nagelaten de ploeg bij de hand te nemen op momenten dat het nodig was. We hebben prima voetballers, maar soms wordt er even iets anders gevraagd tijdens wedstrijden. Dan moet je geloof blijven houden en dat overbrengen op de ploeg. Zorgen dat de organisatie overeind blijft. Daar zijn diverse trucjes voor. Maar ik heb dat onvoldoende gedaan."

Wedden

Meer odds

Braafheid denkt dat de oorwassing uiteindelijk goed zal uitpakken. "Dit is iets, hoe gek dat ook klinkt, waar we op de lange termijn alleen maar positief en sterker uit kunnen komen. Soms is het goed om als ploeg met de neus op de feiten te worden gedrukt", aldus de ervaren verdediger.