Bosz lijkt overwintering nu al te kunnen vergeten, vliegende start voor Babel

Bosz lijkt overwintering nu al te kunnen vergeten, vliegende start voor Babel

26-09-2017 22:42
42

Overwintering in de Champions League lijkt nu al een mission impossible voor Peter Bosz en Borussia Dortmund. BVB ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Real Madrid en staat nu al zes punten achter op de Koninklijke en Tottenham Hotspur. Verder is ook AS Monaco, de stuntploeg van vorig seizoen, in de problemen en staat Ryan Babel met Besiktas nog steeds op een maximale score.

Groep E
Liverpool heeft ook zijn tweede Champions League-wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. Na de recente 2-2 tegen Sevilla bleef het op bezoek bij Spartak Moskou steken op 1-1. De Braziliaanse middenvelder Fernando opende de score, waarna Philippe Coutinho nog voor de rust gelijk maakte. Verder kwamen beide clubs echter niet, waardoor ze in de achtervolging moeten op Sevilla. De Andalusiërs wonnen dankzij drie goals van uitblinker Wissam Ben Yedder met 3-0 van NK Maribor.

Groep G
Besiktas en FC Porto liggen na twee wedstrijden op pole position. Besiktas won thuis met 2-0 van RB Leipzig. Ryan Babel en Anderson Talisca, na een fenomenale assist van Ricardo Quaresma, hadden voor rust al het verschil gemaakt. AS Monaco, vorig seizoen nog halve finalist, moest in eigen huis huigen voor FC Porto. Vincent Aboubakar (twee treffers) en Miguel Layun bezorgden Porto de eerste Champions League-punten van het seizoen. Besiktas heeft nu zes punten verzameld, FC Porto volgt op drie punten achterstand, RB Leipzig en AS Monaco sluiten de rij met ieder één punt.

Groep H
Bosz en Borussia Dortmund gingen thuis tegen Real Madrid met 1-3 onderuit. Gareth Bale opende de score in het Signal Iduna Park met een weergaloze volley. Nog voor rust luisterde Cristiano Ronaldo zijn vierhonderdste wedstrijd namens Real Madrid op met een doelpunt. Pierre-Emerick Aubameyang maakte na rust de aansluitingstreffer, maar in de slotfase was het wederom Ronaldo die toesloeg.

Ook Tottenham Hotspur heeft na twee wedstrijden de maximale score. De Londenaren boekten een probleemloze 0-3 zege op bezoek bij Apoel Nicosia. Harry Kane was met drie doelpunten de gevierde man op Cyprus.