Brenet onthult de oorzaak van vormdip: Ik moest mezelf eroverheen zetten

Brenet onthult de oorzaak van vormdip: "Ik moest mezelf eroverheen zetten"

27-09-2017 08:45
12

Door het vertrek van Jetro Willems leek de weg naar een basisplaats wagenwijd open te liggen voor Joshua Brenet. Het pakte evenwel anders uit. Na een matige seizoensstart, stak Kenneth Paal zijn neus aan het venster.

"Het ging even wat minder", bekent Brenet in gesprek met ELF Voetbal. De oorzaak van zijn vormdip ligt volgens de 23-jarige vleugelverdediger in de privésfeer. "Dat heeft zijn weerslag gehad op het voetbal. Nu gaat alles weer goed, ik voel me goed, en dat merk je aan mijn spel. Het gaat weer de goede kant op. Ik moest mezelf eroverheen zetten. Het is dus ook niet zo dat Kenneth Paal me in de weg liep of zo. Ik zat mezelf in de weg."

Inmiddels lijkt Brenet zijn plekje links achterin te hebben herwonnen. "Ik voel me de vaste linksback van PSV", is hij duidelijk. De verdediger probeert in de selectie ook een voortrekkersrol te nemen. "Ik denk dat ik mijn mond meer opentrek dan voorheen. Als een van de ouderen probeer ik de jongere jongens meer mee te nemen. Echte coachingstaken laat ik over aan bijvoorbeeld Marco van Ginkel, maar ik probeer wel bij te dragen."

Dat doet Brenet ook op verzoek van trainer Phillip Cocu. "De trainer heeft met een paar belangrijke jongens binnen dit team gesproken over verantwoordelijkheid nemen. Ook ik hoor bij dat groepje. De jongens die langer in dit team rondlopen moeten opstaan. Genoeg leiders in deze ploeg. Ik vind dat ik het goed oppak."