Aanvaller was 'totaal niet happy' bij Ajax: 'Ik voelde me onbegrepen'

Aanvaller was 'totaal niet happy' bij Ajax: 'Ik voelde me onbegrepen'

27-09-2017 09:47
47

Vaclav Cerny moet Amin Younes voorlopig voor zich dulden in de pikorde bij Ajax. De negentienjarige Tsjech wacht geduldig op zijn kans, maar heeft zijn buik vol van het spelen van duels in de Jupiler League.

"Ik kan op beide zijkanten, maar mijn voorkeur gaat uit naar de rechterkant", zegt Cerny tegen Voetbal International. "Toch merk ik dat ik me moet richten op links. Geen probleem, dan doe ik dat." De buitenspeler geldt al jaren als een van de grootste talenten bij Ajax, maar een doorbraak bleef vooralsnog uit. "Natuurlijk vreet dat aan me, vooral vorig seizoen hakte er flink in. Ik was totaal niet happy bij Ajax, voelde me onbegrepen en moest veel teleurstellingen slikken."

Inmiddels voelt Cerny zich een stuk sterker. "Mentaal ben ik gegroeid en ik sta te popelen om het te laten zien. Is het niet in wedstrijden, dan moet ik me tijdens de trainingen laten gelden. Daar moet nu alles voor wijken. Ik train elke dag extra voor mezelf, wil dit seizoen mijn kans pakken. Ik wil nog altijd bij Ajax slagen, daarom is dit seizoen voor mij heel belangrijk."

Cerny hoopt zijn kans te pakken in het eerste, aan Jong Ajax denkt hij niet meer. "Eerlijk gezegd is dat voor mij een afgesloten hoofdstuk, daar hoop ik niet meer te spelen. Dat bedoel ik niet negatief, maar drie jaar achter elkaar bij de beloften spelen is volgens mij niet de bedoeling. Dan moet je geen belofte meer zijn, maar jezelf manifesteren in een eerste elftal."