Prachtig gebaar van PSV: benefietduel voor slachtoffers van heftige ramp

Prachtig gebaar van PSV: benefietduel voor slachtoffers van heftige ramp

Gepubliceerd: woensdag 27 september 2017 om 10:40wo 27-09-2017 om 10:40

Een mooi gebaar van PSV: de topclub uit Eindhoven speelt op maandag 9 oktober (19.00 uur) een benefietduel voor de slachtoffers van de aardbevingen in Mexico. Dat maakt de club woensdag bekend via de officiële kanalen. 

CF Pachuca, de oude club van PSV-aanvaller Hirving Lozano, is de tegenstander in Eindhoven. De toegangskaarten voor het duel kosten twee euro en de volledige opbrengst van de wedstrijd komt ten goede aan de ramp in Mexico, meldt PSV. Er is veel geld nodig voor de wederopbouw van het land. 

Mexico werd eerder deze maand getroffen door verschillende zware aardbevingen. Er vielen tot op heden meer dan driehonderd doden te betreuren. Met onder meer Carlos Salcido, Andrés Guardado en Hector Moreno stonden er de laatste jaren veel Mexicaanse spelers onder contract in het Philips Stadion.

Voor CF Pachuca is de wedstrijd in Eindhoven een voorbereiding op het WK voor clubteams. Op dat toernooi neemt de club het op tegen Champions League-winnaar Real Madrid. PSV heeft ruimte in de agenda voor het duel, omdat er begin oktober géén Eredivisie-voetbal op het programma staat vanwege een interlandperiode. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws