Fraser is lyrisch bij Vitesse: Hij is van een andere orde. De buitencategorie

Fraser is lyrisch bij Vitesse: "Hij is van een andere orde. De buitencategorie"

28-09-2017 08:03
22

Henk Fraser beseft dat Vitesse donderdagavond een taaie klus te wachten staat tegen OGC Nice. Toch zullen de Arnhemmers in Frankrijk een goed figuur moeten slaan om het Nederlandse voetbal weer omhoog te helpen.

"Wij moeten niet naïef zijn", zegt Fraser in de Gelderlander. "Kijk waar de Eredivisie op internationaal vlak momenteel staat. Het Nederlandse voetbal moet in Europa eerst aanhaken en dan stappen maken. Dat heeft tijd nodig. Ook bij ons. Aanvallen en de boel opengooien, is dan zelfmoord."

Fraser heeft de afgelopen dagen veel geanalyseerd. De tegengoals die Vitesse krijgt zijn te makkelijk, vindt hij. Wil zijn ploeg een kans maken tegen Nice, dan moeten de persoonlijke fouten er echt uit. "Kijk naar de schade die dat Feyenoord oplevert (0-2 verlies tegen NAC Breda, red.). Kijk naar Vitesse tegen Lazio. Bekijk de tegengoal van ons bij Ajax. Dat de ene dan denkt dat de ander de zaak wel oplost", doelt Fraser op Maikel van der Werff. "Daar heb ik moeite mee. Dat is dodelijk."

Naar alle waarschijnlijkheid kan Fraser beschikken over Thulani Serero, die tegen Ajax een tik op zijn achillespees kreeg. Fraser benadrukt hoe belangrijk de kleine Zuid-Afrikaan voor de Arnhemmers is. "Hij is van een andere orde. De buitencategorie. Hij neemt in het veld Navarone Foor en Thomas Bruns mee. Dat versterkt ons middenveld. De centrale verdedigers zijn ook kalmer. Beter. Het voetballende vermogen wordt met Thulani groter. Daarom ben ik ook zeer blij dat hij meedoet. Ik hoop dat Vitesse nog jaren plezier aan hem kan beleven."