Jong Ajax en Fortuna Sittard maken indruk, pak slaag voor Jong PSV

29-09-2017 22:04
24

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League vast weten te houden. De formatie van coach Michael Reiziger won vrijdagavond met 0-3 op bezoek bij FC Oss, de nummer vijf. Fortuna Sittard blijft wel in het spoor.

Jong Ajax stond al na acht minuten met 0-2 voor dankzij doelpunten van Dani de Wit en Mateo Cassierra. Noussair Mazraoui breidde na iets meer dan een half uur de marge verder uit. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Door de zege blijven de Amsterdammers koploper met zeventien punten uit zeven wedstrijden.

Naaste belager Fortuna Sittard haalde uit op bezoek bij Telstar, dat maandag nog een punt pakte tegen Jong Ajax. De Limburgers waren met liefst 0-6 te sterk. Alle doelpunten vielen na rust. Perr Schuurs opende de score met een schitterende vrije trap. André Vidigal (3), Wessel Dammers en Finn Stokkers voerden de productie op. De achterstand van Fortuna op de koploper blijft een punt.

NEC boekte een 4-1 zege op MVV Maastricht. Wojciech Golla, Mohamed Rayhi, Ferdi Kadioglu en Arnout Groeneveld waren trefzeker voor de Nijmegenaren. Bij MVV vond Dogan Golpek het net. Beide ploegen hebben twaalf punten, maar MVV staat derde vanwege een iets beter doelsaldo.

Jong PSV kreeg klop van provinciegenoot FC Den Bosch. De Eindhovense beloften gingen met liefst 5-0 onderuit. Niek Vossebelt vervulde een hoofdrol met twee benutte strafschoppen en een knal van afstand. Dennis Kaars en invaller Giorgio Siani maakten het pak slaag voor Jong PSV compleet.