PSV geeft gas na armoedige eerste helft en boekt grote zege op Willem II

30-09-2017 21:33
78

PSV blijft koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen zaterdagavond met ruime cijfers van Willem II: 4-0. Opvallend genoeg vielen alle treffers na de pauze. Voor rust had PSV het erg moeilijk met de gasten uit Tilburg.

Willem II kwam zeer defensief voor de dag en daar had de de thuisclub het duidelijk lastig mee in het Philips Stadion. Opvallend genoeg kregen de Tricolores de beste kans van de eerste helft. Van dichtbij schoot Ben Rienstra hard over.

Na de pauze ging het plots héél hard. Na balverlies van Willem II kwam PSV er snel uit en Hirving Lozano schoot de bal met rechts fraai binnen. Een paar minuten later was het opnieuw raak. Gastón Pereiro kopte de 2-0 binnen. In de 58e minuut was het definitief gespeeld. Op aangeven van Marco van Ginkel kopte Lozano de derde PSV-treffer binnen. Voor Mexicaan was het alweer zijn zesde goal van het seizoen.

Na het Eindhovense kwartiertje volgde er nog een dubieus moment. Jürgen Locadia ging onderuit in het strafschopgebied na ingrijpen van Willem II-keeper Timon Wellenreuther. Het was duidelijk dat de Duitser de bal raakte, maar tóch besloot scheidsrechter Jeroen Manschot geel te geven aan de doelman en de bal op de stip te leggen. Van Ginkel benutte het buitenkansje.

PSV heeft nu achttien punten uit zeven duels. De formatie van Phillip Cocu gaat sowieso de interlandperiode in als koploper. Willem II blijft op de zeventiende plaats staan, met slechts drie punten.