Ajax-doorbraak 'dichtbij': Zo'n jongen loopt verder niet in de jeugd rond

Ajax-doorbraak 'dichtbij': "Zo'n jongen loopt verder niet in de jeugd rond"

01-10-2017 09:52
32

Jong Ajax-coach Michael Reiziger en jeugdtrainer Simon Tahamata verwachten dat Dennis Johnsen snel de stap zet van de beloften naar het eerste elftal. Volgens de twee is de negentienjarige Noor een exceptioneel talent.

"Hij heeft heel goede wedstrijden gespeeld bij ons. Hij is dichtbij. Hij moet een paar dingen verbeteren en dan hoop ik voor hem dat hij straks bij het eerste kan aansluiten", zegt Reiziger tegen de NOS. Hij krijgt bijval van Tahamata, die als techniektrainer actief is bij Ajax. "Zo'n jongen loopt verder niet in de jeugd rond."

"Het is iemand die altijd zonder bal de diepte ingaat", vervolgt de voormalige vleugelspeler. "Hij is rechtsbenig, maar als hij wil kan hij ook met links de bal voorgeven. Hij heeft al veel voor op spelers van het eerste elftal, die nog veel te voorzichtig zijn. Hij is heel technisch en supersnel. Ik laat beelden van hem zien aan mijn jeugdspelers. Ik zie hem nu al als een voorbeeld."

"Hij is snel in zijn dribbel en heeft een versnelling daarbij. Hij kan scoren, heel mooi scoren. Hij heeft een heel grote bijdrage in ons spel", besluit Reiziger, die met Jong Ajax aan kop gaat in de Jupiler League.