Ajax-debutant niet geheel tevreden: Kans gemist om een hattrick te maken

Ajax-debutant niet geheel tevreden: "Kans gemist om een hattrick te maken"

02-10-2017 11:23
18

Ajax-verdediger Maximilian Wöber is gematigd tevreden over het duel met sc Heerenveen van zondag. De Amsterdammers wonnen met 0-4 en de centrale verdediger scoorde bij zijn basisdebuut in de Eredivisie.

"Ik ben tevreden, maar heb een kans gemist om een hattrick te maken", zegt Wöber, die de allesbeslissende 0-4 maakte in de laatste tien minuten van de wedstrijd, tegen De Telegraaf. "Heerenveen zette snel druk, waardoor we het echte Ajax-spelletje niet konden spelen. We hanteerden eerder de lange bal dan we wilden en speelden vaker terug naar André Onana dan vooraf bedacht."

Door het spelen van de lange bal kwam Wöber naar eigen zeggen niet goed in zijn spel. "Opbouwen is normaal gesproken mijn kracht en als ik de kans krijg, wil ik dat de komende wedstrijden laten zien", zegt de negentienjarige Oostenrijker, die zondag mocht spelen door de afwezigheid van Mitchell Dijks. De verdediger heeft hoop op een vaste basisplaats bij Ajax. "Door hard te trainen hoop ik de trainer te laten zien dat ik in het elftal wil blijven."