PSV-transfer ketste af: 'Heb er wel mijn gedachtes over, maar niet teleurgesteld'

PSV-transfer ketste af: 'Heb er wel mijn gedachtes over, maar niet teleurgesteld'

04-10-2017 07:08
13

Ook Santiago Arias leek deze zomer te vertrekken bij PSV, maar de Colombiaanse vleugelverdediger is nog altijd in Eindhoven. Dat een transfer uiteindelijk niet doorging, zorgt bij hem niet voor ontevredenheid.

"Er was wel veel belangstelling, maar clubs werden niet concreet genoeg", zegt Arias in Voetbal International. "Ik wilde niet gaan om het gaan. Het moet een goede club zijn. Bij PSV weet ik wat ik heb. Het WK komt eraan, dat is voor mij een belangrijk toernooi en bij PSV speel ik alles. Hier voel ik me goed, ik ben belangrijk voor de ploeg en in de toekomst komt er echt een moment om die volgende wél stap te maken."

Arias is niet teleurgesteld omdat Andrés Guardado, Héctor Moreno en Jetro Willems wel een transfer maakten. "Ik heb er wel mijn gedachtes over, maar ben niet teleurgesteld. Ik ben basisspeler bij PSV, een topclub in Nederland. Ik heb een goed gesprek gehad met Marcel Brands, daar was ik heel blij mee. Hij heeft me verteld hoe belangrijk ik ben voor dit team, dat heeft me goed gedaan."

Arias wordt dit seizoen vader. Daarnaast hoopt hij de titel te pakken met PSV, met Colombia actief te zijn op het WK en de stap naar een mooie Europese club te maken. "Spanje, Engeland en Duitsland hebben alle drie een geweldige competitie. Maar misschien speel ik volgend seizoen nog wel gewoon voor PSV."