Robben moet voetbal links laten liggen op Oranje-training: Niet mijn ding

Robben moet voetbal links laten liggen op Oranje-training: "Niet mijn ding"

04-10-2017 20:15
14

Het was ook voor Arjen Robben een aparte gewaarwording: de Oranje-training verliep dinsdag grotendeels zonder bal aan de voet. In plaats daarvan jongleerden de internationals met tennisballen en werd er gehandbald.

"Ik heb het weleens eerder meegemaakt, maar het is ook niet mijn ding. Laat mij maar lekker voetballen", erkent Robben in gesprek met Voetbal Inside. "Ik heb er niet zoveel mee, maar het wordt weleens gedaan. De training stond in het teken van herstel. Dan wordt er weleens wat verzonnen. Het is een keertje wat anders. Wat als hier een vervolg aan wordt gegeven? Dan ga ik een andere sport kiezen. Handbal, tennis..."

Het Nederlands elftal trapt zaterdag om 20.45 uur af tegen Wit-Rusland. Robben wil dan gewoon weten wat Zweden even daarvoor tegen Luxemburg (aftrap 18.00 uur) heeft gedaan. "Ach, het heeft geen zin om je daarvan af te sluiten", aldus de Oranje-aanvoerder bij FOX Sports. "Zij spelen nu eenmaal eerder, dus daar moeten we mee om kunnen gaan. De uitslag kan ons ook een boost geven. We weten dan wat er van ons wordt verwacht."

Lees ook: Verbazing om opvallende Oranje-training Advocaat: "Ga lekker voetballen!"