Kaká torpedeerde recordtransfer: Het salaris dat ze boden was veel, veel hoger

Kaká torpedeerde recordtransfer: "Het salaris dat ze boden was veel, veel hoger"

04-10-2017 22:28
7

Kaká heeft in 2009 een megatransfer naar Manchester City getorpedeerd. Dat claimt de laatste winnaar van de Ballon d'Or voor het tijdperk Messi-Ronaldo zelf.

Kaka won in 2007 de Ballon d'Or en kon twee jaar later AC Milan verruilen voor Manchester City. De deal ketste af, maar het had weinig gescheeld of de Braziliaan was naar Engeland verhuisd. "De onderhandelingen waren in een vergevorderd stadium. Het enige wat City en mij nog van elkaar scheidde was mijn jawoord", vertelt Kaká aan FourFourTwo.

Manchester City was bereid het transferrecord te verbreken voor de Braziliaan met een transfersom van 112 miljoen euro. "Het kwam tot het punt dat alle nummertjes en kleine details werden besproken", zegt hij. "Het salaris dat ze boden was veel, veel hoger dan ik verdiende bij Milan."

"Ik begon mezelf voor te stellen hoe het leven in Engeland zou zijn, hoe het voor mijn kinderen en vrouw zou zijn om te verhuizen. Dat ging allemaal om in mijn hoofd. Ik kwam tot de conclusie dat het niet het juiste moment was om naar City te gaan, vooral omdat het project nog in de kinderschoenen stond", besluit Kaká.

De inmiddels 35-jarige Braziliaan koos uiteindelijk voor Real Madrid. Die club verliet hij in 2013 voor Milan, dat hem na één jaar naar Orlando City uit de Verenigde Staten liet vertrekken. Kaká speelt nog steeds zijn wedstrijden in de Major League Soccer.