FC  Twente, NAC en Roda JC verliezen, Willem II verslaat landskampioen

FC Twente, NAC en Roda JC verliezen, Willem II verslaat landskampioen

05-10-2017 20:05
19

Diverse Eredivisie-clubs hebben de interlandperiode benut om een oefenwedstrijd af te werken. Onder meer FC Twente, Willem II, Sparta en NAC Breda kwamen donderdag in actie. Twente ging in eigen huis onderuit tegen SC Preußen Münster, een club uit de derde divisie van Duitsland: 0-1. 

De clash vond achter gesloten deuren plaats. Twente-trainer René Hake stelde een groot deel van zijn gebruikelijke elf namen op tegen Preußen Münster. Desondanks werd er verloren. De Duitsers straften een fout van back Jeroen van der Lely af. 

Willem II boekte een 1-0 overwinning op Club Brugge. Ook die oefenwedstrijd was besloten. Fran Sol maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt. Goed nieuws was er voor Bartholomew Ogbeche. De 33-jarige spits van Willem II, die al maanden uit de roulatie is, deed een halfuur mee aan Tilburgse zijde.

Sparta en ADO Den Haag kwamen tegen elkaar in actie op Het Kasteel. Het werd 1-1: Loris Brogno scoorde namens de thuisploeg, Erik Falkenburg maakte na de pauze gelijk tegen zijn oude werkgever. Bij ADO vielen Hennos Asmelash en Nick Kuipers geblesseerd uit.

NAC verloor in Breda met 2-1 van Waasland-Beveren en Roda JC ging op bezoek bij Sint Truiden met 2-0 onderuit. De oefenwedstrijd tussen Heracles Almelo en VfL Bochum ging niet door vanwege barre weersomstandigheden.