PEC Zwolle presenteert keepende eSporter: Een speler van topniveau

PEC Zwolle presenteert keepende eSporter: "Een speler van topniveau"

06-10-2017 16:21
28

PEC Zwolle heeft vrijdag een nieuwe eSporter gepresenteerd. Bob van Uden, die wordt bestempeld als een internationale topspeler, gaat de club vertegenwoordigen in de eDivisie.

Van Uden neemt de eDivisie-plek in van Stefan Vellinga, die een andere rol krijgt in de eSportteam van PEC Zwolle. "Gezien de ontwikkelingen in de markt van de eSports, zijn wij blij dat het ons gelukt is om naast Stefan een speler van topniveau aan ons eSports team toe te voegen", reageert commercieel directeur Joost Broerse op de clubsite.

"Met deze aanwinst, gaat de club voor een hoge eindklassering in de eDivisie strijden. Naast zijn prestaties op het digitale speelveld, is Van Uden ook in de buitenlucht actief als sporter. Hij keept momenteel bij Almere City FC O19 en traint dagelijks mee met de beloften."

"Vanuit de goede contacten met de club uit Almere is de mogelijkheid tot deze constructie ontstaan. Beide clubs beschouwen dit als een unieke kans en zien dit als een waardevolle investering richting de toekomst van de eDivisie", besluit Broerse. Van Uden is volgens PEC de enige Nederlander die de ongeslagen eDivisie-kampioen Dani Hagebeuk van Ajax in competitieverband heeft verslagen.

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports!