Jong Oranje doet weer mee om plaatsing voor EK met ruime zege op Letland

06-10-2017 19:52
5

Jong Oranje heeft in Doetinchem een belangrijke en noodzakelijke EK-kwalificatiezege geboekt op Letland. De ploeg van bondscoach Art Langeler haalde voor rust drie keer de trekker over: 3-0.

Nederland werd na een kwartier spelen in het zadel geholpen door de blunderende Letse doelman Vladislavs Kurakins, die een schot van Oussama Idrissi (FC Groningen) knullig door zijn vingers liet glippen. Twintig minuten later werd de marge verdubbeld door Steven Bergwijn, die goed speelde. De PSV'er rondde knap in de korte hoek af na een voorzet van AZ'er Thomas Ouwejan. De Letten waren verslagen toen Bart Ramselaar er via de penaltystip vlak voor rust 3-0 van maakte.

In de tweede helft nam Nederland wat gas terug en werkte het niet meer aan het doelsaldo. Ook Letland leek niet meer in een stunt op De Vijverberg te geloven. In de tweedehelft liet Langeler Sam Lammers, Jaïro Riedewald en Gervano Kastaneer nog invallen.

Jong Oranje begon de kwalificatiereeks met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Engeland. Tegen Schotland werd een 2-0 nederlaag geïncasseerd. Nederland, dat voor het duel met Letland op de vijfde plek stond in Groep 4, komt in punten gelijk met Oekraïne en Engeland. Komende dinsdag werken de mannen van Langeler een uitwedstrijd af tegen Oekraïne.