Langeler legt hand op schouder van geïrriteerde Bergwijn: 'Snapt hij niet direct'

Langeler legt hand op schouder van geïrriteerde Bergwijn: 'Snapt hij niet direct'

06-10-2017 21:24
7

Art Langeler vindt dat Steven Bergwijn goede dingen laat zien bij Jong Oranje. De PSV'er speelde tegen Letland een goede wedstrijd en was bovendien verantwoordelijk voor de 2-0.

Toch krijgt Bergwijn wat huiswerk mee. "Als trainer heb je altijd iets aan te merken", zegt hij in gesprek met FOX Sports. "Er zijn een paar situaties waarin hij te veel naar beneden kijkt en sneller moet beslissen. Maar hij maakte een goed doelpunt en was een aantal keren enorm dreigend. Dus enorm goed."

Bergwijn sloeg het gebruikelijke rondje langs de pers over. Langeler:  "Hij is wat vermoeid. Ik heb hem gewisseld omdat we dinsdag (tegen Oekraïne, red.) nog een keer spelen. Zoals het er nu naar uitziet gaat hij dan ook starten. Gelukkig kun je ook zulke keuzes maken met een 3-0 voorsprong", aldus Langeler, die Bergwijn geïrriteerd van het veld zag gaan. "Dat wist ik van tevoren al. Hij snapt dat niet direct. Als je hem dan even uitlegt wat de reden is, is het weer pais en vree."

Bergwijn is bij PSV vleugelspeler, maar Langeler heeft bij Jong Oranje een andere rol voor hem in gedachten. "Ik zie hem graag als spits, omdat hij dan uit de spits kan komen en van daaruit aan de bal z'n ding kan doen. Hij heeft een geweldige individuele actie. Hij kan eruit komen tegen tegenstanders die grote kerels achterin hebben die liever niet doordekken. Ze blijven staan en dan kan Steven gevaarlijk zijn. Dat deed hij tegen Engeland al goed, vandaag ook."