Van der Sar over Ajax-transfers: 'Daar zal niemand van weg mogen'

Van der Sar over Ajax-transfers: 'Daar zal niemand van weg mogen'

07-10-2017 00:07
37

Ajax gaat binnenkort een meerjarenplan uitrollen, zei Edwin van der Sar vrijdagavond bij Ajax Inside. Dat plan moet ervoor zorgen dat de Amsterdammers de aansluiting gaan vinden met de Europese top.

"Commercieel gaat het goed, maar het gaat om de prestaties op het veld. Dat is het allerbelangrijkste. We hebben een meerjarenplan gemaakt. Binnenkort zal dat uitgerold worden. Dat gaat over de manier waarop wij denken dat we de komende jaren weer een kracht in Europa kunnen zijn", zegt Van der Sar. 

"Dat moet je eerst in Nederland laten zien. We zijn financieel daadkrachtig, dus we kunnen aankopen doen die nodig zijn. Dat zullen we niet nalaten. We blijven jeugd de kans geven. In de hele wereld worden we daarom geprezen, maar we moeten wel kijken hoe we een versterking aan kunnen trekken om weer naar de Europese top te gaan."

Na het vertrek van Davinson Sánchez gaf Ajax in een statement aan dat er geen spelers meer weg mochten. Van der Sar verwacht niet dat Ajax spoedig weer met een dergelijk statement komt. "Dat denk ik niet. Van de belangrijkste jongens, die 80 of 90 procent spelen, zal niemand weg mogen."