De Boer geeft geen stuiver voor Oranje-kansen: 'Volgende generatie komt eraan'

De Boer geeft geen stuiver voor Oranje-kansen: 'Volgende generatie komt eraan'

07-10-2017 11:13
46

Ronald de Boer denkt dat het Nederlands elftal er niet in slaagt om zich te kwalificeren voor het WK. De analist gelooft niet in een stunt en verwacht dat Zweden er met het play-off-ticket vandoor gaat.

"Het zijn twee belangrijke wedstrijden, maar zelf geef ik ons weinig kans op kwalificatie", zegt De Boer tegen de NOS. "Zweden speelt thuis tegen Luxemburg. Ik zie dat een vrij gemakkelijke overwinning worden. Van Nederland moeten we nog maar zien of ze gaan winnen (van Wit-Rusland, red.). Stel dat ze 0-2 winnen, dan moeten ze er nog steeds vier of vijf maken tegen Zweden. Dat zie ik niet gebeuren. Frankrijk verliest zelfs van Zweden, dus dat is echt geen walk-over. Ik geef ons bijna geen kans."

"Dat is jammer, omdat het dan de tweede keer op rij is dat we er niet bij zijn", gaat De Boer verder. "Dat doet vreselijk pijn. Maar we moeten verder en harder werken. We moeten zorgen dat onze talenten er klaar voor zijn. Hopelijk zijn we er dan wel weer bij op de komende kampioenschappen."

De Boer ziet echter wel licht aan het einde van de tunnel en verwacht dat het uiteindelijk goed gaat komen. "Het zijn generaties. We hebben nu een mindere generatie. Jongens als Van der Vaart, Sneijder en Van Persie zijn er niet meer. Er komt een volgende generatie aan, maar we moeten een tussenstap maken. Hopelijk komen we sterk terug."