Perez baalt van blessure: Middenveld veel beter in balans dan met Sneijder erbij

Perez baalt van blessure: "Middenveld veel beter in balans dan met Sneijder erbij"

07-10-2017 14:33
8

Kenneth Perez heeft een simpele verklaring voor het feit dat Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum niet presteren in Oranje, terwijl ze bij hun clubs AS Roma en Liverpool wél van ontzettend grote waarde zijn.

"Omdat ze bij hun clubs dienstbaar zijn en niet de lijnen hoeven uit te zetten. Dat doen bij Liverpool en Roma andere spelers, Wijnaldum en Strootman hebben daar een heel andere rol", zegt Perez tegen FOX Sports. "Maar als ze hier zijn, verwachten wij dat ze de boel even op sleeptouw nemen. Die kwaliteiten hebben ze niet."

"Ik vind het overigens jammer dat Strootman er niet bij is. Ik had hem juist nu heel graag aan het werk gezien, met een Davy Klaassen, Tonny Vilhena en/of Wijnaldum om hem heen. Want dan is het middenveld veel beter in balans dan met een Wesley Sneijder erbij", aldus Perez, die niet gelooft dat Oranje zich nog gaat plaatsen voor het WK. "De neiging om te denken: 'dit gaat Oranje wel even doen', is groot. Maar dat is echt geweest, Nederland is van het niveau Zweden, Polen, Denemarken. Denen denken niet meer: shit, we moeten tegen Oranje. Dat is veranderd."