Uitzinnige Mahi: 'Mede daarom heb ik Marokko verkozen boven Nederland'

Uitzinnige Mahi: 'Mede daarom heb ik Marokko verkozen boven Nederland'

07-10-2017 17:21
42

Toen Mimoun Mahi (FC Groningen) in de zomer werd gebeld door de bondscoach van Marokko, hoefde hij niet lang te denken. De spits had direct een goed gevoel, vertelt Mahi aan ELF Voetbal. Inmiddels heeft hij al drie interlands namens Marokko op zijn naam staan. 

Tijdens zijn debuut tegen Mali (6-0 winst) was Mahi direct trefzeker. "Dat is sportief het mooiste dat mij ooit is overkomen. Deze zomer nam de bondscoach contact met mij op. Zijn verhaal was prettig, het gesprek was positief en mijn gevoel was goed", blikt de voormalig speler van Sparta terug. 

"Bovendien is mijn vader een groot fan van Marokko. Mede daarom heb ik gekozen om voor dat land te spelen, boven Nederland. Toen ik mocht invallen tegen Mali voelde ik me weer even een klein jongetje. Net als tijdens mijn debuut bij Sparta. Zenuwachtig, maar gefocust. Als ik er aan denk, krijg ik weer kippenvel."

Feyenoorder Sofyan Amrabat is momenteel middelpunt van een strijd tussen de Marokkaanse bond en de KNVB. Hij kan voor beide landen kiezen