Robben: Misschien wordt er van mij verwacht dat ik het niet hardop zeg

Robben: "Misschien wordt er van mij verwacht dat ik het niet hardop zeg"

07-10-2017 22:48
28

Arjen Robben gelooft niet meer in een Oranje-wonder. Het Nederlands elftal moet dinsdag met zeven doelpunten verschil van Zweden winnen, maar de aanvoerder ziet dat niet gebeuren.

Robben beaamt dat Oranje officieus is uitgeschakeld. "We hoorden het natuurlijk al voor de wedstrijd", doelt hij tegenover de NOS op de 8-0 zege van Zweden op Luxemburg. "Het stond meteen 1-0, 2-0, 3-0 en op een gegeven moment zelfs 8-0. Dat is een dikke dreun in je gezicht."

"We konden niets anders doen dan met opgeheven hoofd en met de borst vooruit het veld op te stappen om hier een goede overwinning neer te zetten. Dat we hier niet met 8-0 konden winnen is ook wel duidelijk, maar toch hebben we het zo goed mogelijk geprobeerd. In de eerste helft hebben we alleen te veel kansen laten liggen."

Robben stelt dat de 1-3 zege niet meer telt. "Ik zou het telraam lekker thuislaten dinsdag. Ik ben de eerste die blijft gaan, tot de laatste minuut. Maar we moeten wel realistisch zijn. Misschien wordt er van mij verwacht dat ik het niet hardop zeg, maar 7-0 is gewoon niet te doen. We kunnen allemaal wel jankend naar huis gaan, maar we moeten toch spelen."