'Die uitslag was best heftig, misschien waren we wat in paniek, wat gehaast'

'Die uitslag was best heftig, misschien waren we wat in paniek, wat gehaast'

08-10-2017 07:45
12

Virgil van Dijk erkent dat de uitslag bij Zweden – Luxemburg invloed had op het spel van het Nederlands elftal. De Scandinaviërs wonnen met 8-0, waardoor Oranje ook veel moest scoren. Het bleef echter bij 1-3 in Borisov.

"De uitslag bij die andere wedstrijd was best wel heftig, eerlijk gezegd", vertelt Van Dijk aan Voetbal International. "Je begint niet moedeloos aan deze wedstrijd, want we hadden een plicht hier en dat was winnen, het liefst met veel doelpunten."

Oranje kwam echter moeizaam uit de startblokken. "Het was een moeizame wedstrijd", analyseert de verdediger. "Misschien waren we wat in paniek, wat gehaast. Ik weet niet precies wat het is. Gelukkig scoren we op het eind van de wedstrijd nog twee keer." Desondanks moet Oranje dinsdag tegen Zweden met zeven doelpunten verschil winnen om als tweede te eindigen in de poule.

"We zijn nooit kansloos, maar het wordt heel zwaar", beseft Van Dijk. "We gaan er alles aan doen, ons goed voorbereiden en dan zullen we zien waar het eindigt."