Profiteren van Feyenoord-vertrek: 'Ben vijftig tot zestig procent beter geworden'

Profiteren van Feyenoord-vertrek: 'Ben vijftig tot zestig procent beter geworden'

08-10-2017 21:50
25

Jean-Paul Boëtius vindt dat hij door zijn vertrek bij Feyenoord voor de helft beter is geworden. Zijn transfer naar FC Basel heeft de aanvaller veel gebracht, ondanks dat hij weinig speelde in Zwitserland.

"Daardoor ben ik completer geworden", zegt Boëtius tegen Recht uit Rotterdam. "Je hebt andere voetbalculturen mee kunnen maken en dat neem je dan mee naar waar je bent opgegroeid. Of ik nu serieuzer ben? De frivoliteit is gewoon mijn kenmerk, maar ik ben gewoon volwassener geworden. Je zult me niet meer in de eigen zestien zien dribbelen."

Wedden

Meer odds

Boëtius geeft een duidelijk antwoord of hij nu een veel betere voetballer is dan vóór zijn vertrek bij Feyenoord. "Ja. Hoeveel procent? Dan gaan we richting de vijftig tot zestig procent. Op fysiek vlak ben ik vooruitgegaan. Het herkennen van momenten is belangrijk. Ook qua inhoud, dat ik langer gas kan geven in een wedstrijd. Dat is wel de helft ongeveer, toch?"

Boëtius is pas 23 en hoopt dat hij het nog lang vol mag houden. "Ik heb er nu vijf jaar op zitten in het betaalde voetbal. Tuurlijk is het mooi dat ik op jonge leeftijd mijn debuut kon maken. Dan kun je erin groeien. Laten we hopen dat ik nog een hoop jaren voor de boeg heb. Als het lichaam het toelaat."