Willem ll-directeur onthult interesse uit China en Qatar: Gesprekken

Willem ll-directeur onthult interesse uit China en Qatar: "Gesprekken"

08-10-2017 23:06
6

Willem ll-directeur Berry van Gool vertelt dat er in het verleden interesse uit China en Qatar is geweest om een belang te nemen in de club. Dat heeft hij laten weten in het tv-programma 'Einde speeltijd. De duistere krochten van het topvoetbal'.

"Dat was ongeveer twee jaar geleden en het is toen gebleven bij oriënterende gesprekken met tussenpersonen. De interesse werd niet concreet", legt Van Gool uit aan het Brabants Dagblad. De directeur vindt het logisch dat hij bij voorbaat geen nee zegt tegen dergelijke interesse. "Ik ben onder meer aangesteld om te bewerkstelligen dat we met Willem II een stabiele eredivisionist wordt."

"Dat heeft voor een groot deel met geld te maken. Uiteraard proberen we dat in eerste instantie zelf te bewerkstelligen, via sponsoring, spelerstransfers en seizoenkaartenverkoop. Maar het blijkt via die wegen uiterst lastig om ons doel te bereiken."

Volgens Van Gool hoeft niemand bang te zijn dat de club verkocht wordt aan een investeerder.  "Dat kan helemaal niet. Als er een partij zou komen waarvan ik na onderzoek zou menen dat die bonafide is en de club op een goede manier vooruit zou kunnen helpen, dan leg ik dat voor aan de clubraad. Daarin zijn alle geledingen van Willem II vertegenwoordigd. Alleen als die instemt, kan zoiets doorgang vinden. Dan zal zeker worden bekeken of zo'n plan strookt met de clubcultuur."