Zweden niet bezig met Oranje-missie: 'Wij kunnen ons direct plaatsen voor het WK'

Zweden niet bezig met Oranje-missie: 'Wij kunnen ons direct plaatsen voor het WK'

09-10-2017 19:10
16

Waar Nederland zich richt op de schier onmogelijke taak om zeven keer te scoren, kijkt Zweden vooral naar de groepswinst. Andreas Granqvist vreest niet voor een desastreuze nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

"Onze focus ligt op het winnen van de wedstrijd, niet op verliezen en ook niet met hoeveel doelpunten", zegt de aanvoerder tegen de NOS. "Natuurlijk zal Nederland ervoor gaan en proberen het publiek erachter te krijgen. Maar wij hebben nog altijd kans om als eerste te eindigen in de groep en ons direct voor het WK te plaatsen. We gaan dus proberen de wedstrijd te winnen."

Zweden staat één punt achter op koploper Frankrijk, dat Wit-Rusland ontvangt, en heeft een veel beter doelsaldo. De Zweedse bondscoach Janne Andersson blijft behoedzaam. "Ik verwacht dat Nederland heel offensief zal spelen. We zullen proberen daar een oplossing voor te vinden."

Granqvist stond in oktober 2010 voor een EK-kwalificatieduel al eens tegenover Oranje, dat toen met 4-1 won. De verdediger beseft dat er toen een ander Nederland stond. "Het was een moeilijke wedstrijd, Nederland was toen behoorlijk sterk."