Ajax greep bijna naast 'stuk vlees': Ik wil je kopen, dus je speelt niet meer

Ajax greep bijna naast 'stuk vlees': "Ik wil je kopen, dus je speelt niet meer"

09-10-2017 21:27
14

Vlak voordat Ajax in 1996 met de Portugees Dani aan de haal ging, werd de aanvaller door Sporting Portugal verhuurd aan West Ham United. De Engelsen wilden hem definitief inlijven, maar Dani was niet te spreken over de manier waarop toenmalig West Ham-manager Harry Redknapp dat voor elkaar wilde krijgen.

"Ze hadden de optie om mij te kopen, maar de prijzen in Engeland wisselden steeds", zegt Dani in een interview met Tribuna Expresso. "Het was als de aandelenmarkt: je prijs werd hoger of lager op basis van hoe je presteerde. Ik voelde me daardoor als een stuk vlees."

Dani zegt dat Redknapp de prijs wilde drukken door hem buiten de selectie te laten. "Hij had het laf om te zeggen: nu haal ik je weg bij het elftal tot het einde van het seizoen, zodat de prijs omlaag gaat en we je kunnen kopen. Ik vroeg aan hem of hij dat niet wilde doen in verband met het EK. Hij zei: dat boeit me niet. Ik wil je kopen, dus je speelt niet meer."

Dani vluchtte vervolgens naar Portugal. Op advies van zijn vader en zaakwaarnemer ging hij terug. "Redknapp heeft een verschrikkelijk imago. Zijn zoon, Jamie Redknapp, is geweldig, maar hij niet. Hij zei tegen me dat ik een slechte professional was. Dat ik rookte en nog meer van zulke dingen. Vanaf dat moment ging ik me misdragen. Ik luisterde niet meer naar hem. Al mijn respect voor hem was weg." Na zijn Engelse avontuur werd Dani gekocht door Ajax, waar hij vier jaar speelde.