Zwart gat blijft uit na stoppen: 'Aparte wereld: tijdsbesteding, geldbesef...'

Zwart gat blijft uit na stoppen: 'Aparte wereld: tijdsbesteding, geldbesef...'

10-10-2017 13:20
7

Niet alle voetballers verdwijnen in een zwart gat nadat zij hun actieve carrière hebben beëindigd. Sepp de Roover is het voorbeeld van hoe het ook kan.

De bij PSV opgeleide back speelde in Nederland voor FC Eindhoven, Sparta, FC Groningen en NAC Breda. Bij laatstgenoemde club liet hij in 2015, op dertigjarige leeftijd, zijn contract ontbinden. De Belg is nu autoverkoper in Herentals en studeerde Chinees, haalde zijn trainersdiploma en deed via een avondschool rechtspraktijk. "Ik viel dus helemaal niet in een zwart gat toen ik het besluit nam om mijn contract bij NAC te ontbinden. Ik ben gewoon blij dat ik het allemaal beleefd heb", zegt de rechtsback in Voetbal International.

"Uiteindelijk ben ik veertien jaar prof geweest, het was op. Het spelletje op zich boeit me nog, zowel om te spelen als te kijken. Maar alle bijzaken hebben me nooit geïnteresseerd. De interviews, de fandagen... Ik sta niet graag in de belangstelling", zegt De Roover, die nog steeds de gevolgen van zijn voetbalcarrière merkt.

"Het verbaast mij hoe vaak ik herkend word. Tijdens je carrière besef je dat een beetje, maar het is pas na die tijd dat het helemaal doordringt hoeveel je betekende voor sommige mensen. Het is een aparte wereld: de tijdsbesteding, het geldbesef... alles is anders. Maar ik ben tegelijkertijd altijd bezig geweest met de vraag: wat na mijn carrière?", aldus De Roover.