Advocaat geprikkeld: Als jullie dat vinden moet je dat vooral opschrijven

Advocaat geprikkeld: "Als jullie dat vinden moet je dat vooral opschrijven"

11-10-2017 00:00
52

Dick Advocaat vindt niet dat hij gefaald heeft als bondscoach van het Nederlands elftal. In de laatste vijf WK-kwalificatieduels wist hij Oranje niet meer naar het WK te leiden.

"Als jullie dat vinden moet je dat vooral opschrijven", reageert Advocaat geprikkeld op de vraag of hij gefaald heeft, opgetekend door Metro. "Ik ben erin gestapt om het WK te halen. Dat is niet gelukt. Waar dat aan ligt? We hebben niet van Frankrijk gewonnen. Zij zijn beter, daar heb ik geen invloed op. Van tevoren dachten we dat vier van de vijf wedstrijden winnen voldoende was om de play-offs te halen. Dat hebben we gedaan."

Advocaat zit nog twee oefenwedstrijden op de bank bij Oranje. De vraag is wat hij gaat doen: doorgaan met de huidige kern of fors doorselecteren. "Het grootste gedeelte van het elftal heeft nog de leeftijd om voor het Nederlands elftal uit te komen. Maar wat kunnen ze nog brengen? Dat moeten we onderzoeken. Ik vond Daley Blind trouwens geweldig spelen op het middenveld. We zullen moeten kijken hoe elftal tot de beste resultaten komt."