Emanuelson schuift kandidaat-bondscoach naar voren: 'Doet wat Guardiola deed'

Emanuelson schuift kandidaat-bondscoach naar voren: 'Doet wat Guardiola deed'

12-10-2017 07:08
48

Urby Emanuelson is ervan overtuigd dat Erik ten Hag een uitstekende bondscoach zou zijn voor het Nederlands elftal. De 31-jarige linkspoot is bij FC Utrecht onder de indruk geraakt van de oefenmeester.

"Ja, honderd procent. Ten Hag zou een goede bondscoach zijn voor het Nederlands elftal", zegt Emanuelson tegen Voetbal International. "Juist ook omdat hij durft af te wijken van dat in Nederland zo heilige 4-3-3, wat in mijn ogen typerend is voor een internationale trainer. Mooi voetbal is leuk, maar uiteindelijk komt het resultaat op één. Die eigenschap is hem wel toevertrouwd."

"Zag je afgelopen seizoen wel. Dat FC Utrecht die knappe vierde plaats behaalde, is voor een groot deel de verdienste van Ten Hag. Dat laat hij op een hoger niveau ook zien, weet ik zeker", aldus Emanuelson, die vindt dat Ten Hag internationaler denkt dan veel andere trainers. "Laat ik het zo zeggen: ik ben nu 31 jaar. Een leeftijd waarop je als voetballer wel het een en ander hebt meegemaakt. Toch leer ik bij FC Utrecht nog elke dag nieuwe dingen. Dat komt door Ten Hag. In alles zie je dat hij ervaring heeft opgedaan bij Bayern München."

"Hij durft af te wijken van de geijkte, traditionele paden. In feite doet hij hetzelfde als wat Pep Guardiola deed, toen hij van Barcelona naar Duitsland overstapte: vernieuwen. Ten Hag houdt niet krampachtig vast aan één systeem, maar past zijn elftal aan wanneer dit nodig is. Gedurfd, want in Nederland wordt aanpassen vaak nog als iets negatiefs gezien. De trainer weet feilloos alle sterke en zwakke punten van een tegenstander bloot te leggen. En ons daar vervolgens op te wijzen. Sterk. De internationale topclubs doen namelijk niet anders. Barcelona speelt ook 4-4-2 als het ze uitkomt."