Feyenoord wilde niet verder met voetballer Kuyt: 'Zo laten ze me zeggen: ik stop'

Feyenoord wilde niet verder met voetballer Kuyt: 'Zo laten ze me zeggen: ik stop'

12-10-2017 07:44
17

De documentaire over het laatste jaar van Dirk Kuyt bij Feyenoord wordt zondag op televisie uitgezonden. Het Algemeen Dagblad publiceert donderdag een interessante scene van een tafelgesprek tussen Kuyt, diens vrouw Gertrude en zaakwaarnemer Rob Jansen.

Kuyt is op dat moment aan het twijfelen over zijn toekomst. Gertrude: "Ik zou het balletje bij hun willen leggen. Wat is jullie aanbieding? Wat willen jullie? Willen jullie doorgaan?" Jansen reageert: "Of Feyenoord door wil gaan met Dirk als voetballer? Dat antwoord weet ik allang."

Gertrude: "En dat is?'"

Rob: "Dat willen ze niet."

Gertrude: "Dat wil ik dan weleens horen, want het balletje ligt nu elke keer bij ons."

Dirk: "Ze laten mij zo eigenlijk zeggen: Ik stop ermee."

Rob: "Juist."

Dirk: "Dat is enerzijds respectvol. Maar ik zou het anderzijds nog veel respectvoller vinden als ze zouden zeggen 'het is beter om niet door te gaan als speler'. Waarom komen ze niet gewoon naar mij toe en zeggen ze het?"

In een reactie aan het Algemeen Dagblad laat Jansen weten blij te zijn dat er openheid is in de documentaire. "Dirk is in de film, volgens mij, nergens disrespectvol naar Feyenoord toe. Hij is vooral eerlijk. Giovanni van Bronckhorst vroeg mij onlangs hoe de film is geworden. Ik zei: er zit emotie, vreugde en verdriet in. Maar alles komt uit zijn hart. En dat volgt hij nu ook weer bij het meelopen in de club. Een rol in het management of toch een rol op het veld. Er wordt aan gewerkt."

De documentaire KUYT wordt zondag om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1.