Gegrapt over Oranje-afscheid in 2010: 'Dan waren er wel zes of zeven gestopt'

  Gegrapt over Oranje-afscheid in 2010: 'Dan waren er wel zes of zeven gestopt'

  donderdag 12 oktober 2017 om 13:57

  Arjen Robben had een groter podium verdiend voor zijn afscheid van het Nederlands elftal. Dat vindt Mark van Bommel, die jarenlang met de aanvaller samenspeelde bij Oranje, PSV en Bayern München.

  "Een speler met de kwaliteiten van Arjen had een mooier afscheid verdiend dan na een mislukte kwalificatie", zegt Van Bommel in gesprek met De Telegraaf. "Hij had het verdiend om op een groot toernooi zijn laatste wedstrijd te spelen. En dan eigenlijk met een gewonnen finale. Als we in Zuid-Afrika wereldkampioen waren geworden, dan waren er wel zes of zeven internationals gestopt, hebben we wel eens gekscherend tegen elkaar gezegd. Een mooier moment is er niet. Helaas is dat niet gelukt."

  Van Bommel vond het heerlijk om met Robben te spelen. "Als je zo’n speler in je team hebt, ben je gewoon hartstikke blij, want hij maakt altijd weer het verschil. Arjen is voor mij het voorbeeld van wat je kunt bereiken als je elke training voor de volle honderd procent traint. Als trainer stel ik hem ook ten voorbeeld aan mijn spelers. Hij heeft veel betekend voor het Nederlands elftal en dat is extra knap als je bedenkt hoeveel fysieke tegenslag hij heeft gehad. Alleen als je jezelf zo goed verzorgt als hij altijd heeft gedaan, kun je zo vaak terugkomen van een blessure. En vaak kwam hij ook nog eens op een nóg hoger niveau terug dan hij daarvoor al had", aldus de oud-international en jeugdtrainer van PSV.

  Lees meer over:NederlandNederland

  Plaats een reactie

  DubRtd +15264
  donderdag 12 oktober 2017 om 14:39
  Hij is in elk geval niet bij het grof vuil gepletterd zoals gebeurde met de topscorer aller tijden en Dirk Kuyt
  Vind ik leuk
  Nick Kools +12599
  donderdag 12 oktober 2017 om 15:20
  Daar zijn we in Nederland erg goed in :)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Gegrapt over Oranje-afscheid in 2010: 'Dan waren er wel zes of zeven gestopt'