Bosz doorbreekt stilzwijgen: Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax

Bosz doorbreekt stilzwijgen: "Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax"

12-10-2017 14:52
84

Ook als Borussia Dortmund niet bij hem had aangeklopt, zou Peter Bosz geen trainer meer zijn van Ajax. Dat laat de deze zomer uit Amsterdam vertrokken coach weten.

"Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax", zegt Bosz tegen de NOS. "Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet."

Bosz zou de samenstelling van zijn staf willen wijzigen. De coach wilde naar verluidt niet verder met assistent Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo l'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof, maar kreeg daarvoor geen toesteming. Bosz bevestigt dit overigens niet.

"Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo..." De NOS laat weten dat Marc Overmars en Edwin van der Sar benaderd zijn voor een reactie op de uitspraken van Bosz, maar dat zij niet de behoefte voelen om te reageren.