'Al geven ze me een miljoen euro, ik zou nooit voor Ajax kunnen spelen'

'Al geven ze me een miljoen euro, ik zou nooit voor Ajax kunnen spelen'

12-10-2017 20:30
34

Gaston Taument, jeugdtrainer en voormalig aanvaller van Feyenoord, vindt het jammer dat er zoveel haat en nijd is tussen fans van Ajax en de Rotterdamse club. In gesprek met magazine Santos laat hij overigens weten dat hij nóóit voor de rivaal uit Amsterdam had willen spelen. 

"Ik heb niets met andere clubs. Ik kan niet ergens anders werken", aldus Taument (47), die tussen 1990 en 1997 furore maakte bij Feyenoord, later voor onder meer Benfica en Anderlecht speelde en sinds 2012 jeugdtrainer is op Varkenoord. 

Wedden

Meer odds

"Louis van Gaal belde me op in 1996. Finidi George ging weg bij Ajax. Van Gaal wilde me halen. Ajax was de wereldtop. Ik heb niet getwijfeld, maar ik was wel enorm vereerd", erkent Taument. "Dat heb ik ook gezegd. Mocht niet van sommige Feyenoord-supporters en dat lieten ze me weten ook. Rottijd. Heb me zelfs ziek gemeld in die tijd."

Miljoen euro
"Ik ging altijd goed om met de Ajacieden bij het Nederlands elftal", vervolgt de vijftienvoudig international. "En ik vind het vreselijk hoe sommige fans doorslaan in hun fanatisme, want ik ben een vredelievend persoon. Die wél vindt dat je eigenlijk niet voor beide clubs kunt spelen. Ik zal er niemand op aankijken, hoor. Maar ik zou het nooit kunnen. Al geven ze me een miljoen."