'Advocaat ziet één persoon als zijn opvolger; KNVB kan drie namen doorstrepen'

'Advocaat ziet één persoon als zijn opvolger; KNVB kan drie namen doorstrepen'

13-10-2017 07:20
61

Dick Advocaat heeft geen flauw idee wie hem zou moeten opvolgen bij het Nederlands elftal. De zeventigjarige bondscoach moet normaal gesproken worden vervangen, maar ziet naast Ruud Gullit geen geschikte opvolger rondlopen.

Dat schrijft Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Advocaat schoof assistent-trainer Gullit in een eerder stadium al naar voren als kandidaatopvolger, maar de vraag is of de KNVB dat plan ziet zitten. De bondscoach zou na de WK-kwalificatie in principe stoppen bij Oranje, maar sluit niet uit dat hij langer met de KNVB in zee gaat.

Advocaat blijft in beeld bij de KNVB. De voetbalbond heeft naast Ronald Koeman en Gullit weinig alternatieven. Frank de Boer, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst blijven momenteel liever clubtrainer. Van die drie trainers heeft op dit moment alleen De Boer geen werkgever. Hij werd onlangs razendsnel ontslagen bij Crystal Palace.

Ook Arjen Robben weigert de Oranje-deur achter zich dicht te gooien. In het hoofd van de 96-voudig international speelt volgens De Telegraaf zijn honderdste interland en het EK 2020 in eigen land in zijn achterhoofd. Robben nam afgelopen dinsdag afscheid van het Nederlands elftal na de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, waarin hij beide doelpunten voor zijn rekening nam.