Lof voor Neres: 'Hoe Ajax opbouwt, is een drama voor een buitenspeler'

Lof voor Neres: 'Hoe Ajax opbouwt, is een drama voor een buitenspeler'

13-10-2017 09:05
18

Als het aan Bryan Roy ligt krijgt David Neres de komende weken de kans bij Ajax. De Braziliaan zorgde voor de interlandperiode voor rust door de Amsterdammers met twee goals naar een zege op sc Heerenveen te gidsen (0-4).

"Als hij mentaal goed in elkaar steekt, gaat hij het maken in Amsterdam", spreekt Roy in De Telegraaf zijn vertrouwen uit in Neres. "In het begin vond ik dat hij de bal te dicht bij zich hield en te veel balaanrakingen nodig had. Nu drijft hij beter met de bal, waardoor hij meer snelheid maakt en makkelijker passeert. En David kan scoren. Dat maakt hem waardevol."

Wedden

Meer odds

"We vergeten dat hij uit een heel andere cultuur komt", vervolgt Roy. "Volgens mij begint hij zijn plek te vinden. En als Marcel dat op de trainingen ook ziet, zou ik hem de komende wedstrijden het vertrouwen geven. Het gaat om rendement en dat heeft David", aldus Roy, die dat extra knap vindt gezien het spel. "Hoe Ajax op dit moment opbouwt, is een drama voor een buitenspeler."

"Tel maar eens hoe vaak de aanvallende middenvelders met hun gezicht naar het doel van de tegenstander staan als ze in balbezit komen. Veel te weinig", stelt Roy, die Neres wel op links zou posteren. "Omdat ik met Huntelaar in de spits een voorstander van een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts ben. Anders komt er nooit een voorzet."