Keizer roemt Sinkgraven, De Jong en Wöber; 'huiswerk' voor Orejuela

Keizer roemt Sinkgraven, De Jong en Wöber; 'huiswerk' voor Orejuela

13-10-2017 14:11
8

Marcel Keizer heeft steeds meer te kiezen bij Ajax en daar is hij blij om. Door de terugkeer van Daley Sinkgraven en de steeds fitter wordende Siem de Jong neemt de concurrentiestrijd verder toe.

Sinkgraven heeft in de interlandperiode twee keer negentig minuten met Jong Ajax gespeeld, Maximilian Wöber speelde twee interlands voor Oostenrijk en Siem de Jong wordt volgens Keizer fitter en fitter. "Het ziet er steeds beter uit", concludeert de Ajax-trainer op het wekelijkse perspraatje.

Trainingsbeest Siem
"En ik noem Siem omdat ik hem goed op de training vind, met name in de dingen die een aanvallende middenvelder moet hebben en dat is doelpunten maken. Als hij zegt dat hij nog een paar stapjes moet zetten kan dat, maar als we hem morgen nodig hebben, zullen we hem gebruiken", aldus Keizer.

Maximilian Wöber maakte voor de interlandbreak zijn basisdebuut in de Eredivisie. Keizer omschrijft de Oostenrijker als volgt: "Een grote, centrale verdediger, linksbenig en heel leergierig. Hij kan verstandig over voetbal praten, is nog niet zo heel hard in de duels, is meer een voetballer die het van de opbouw moet hebben. Hij heeft twee interlands gespeeld als linksback, dus het kan allebei. Wij hebben daar andere spelers voor, maar het is prima als spelers op meerdere posities kunnen spelen."

Aanpassingsproblemen Orejuela
Duidelijk is dat rechtsback Luis Orejuela nog niet op de toppen van zijn kunnen speelt, zoals vrijdagochtend al in het Algemeen Dagblad werd gemeld. "Met hem heb je het taalprobleem er extra bij", vult Keizer aan. "We zien allemaal wel dat hij atletisch en snel is, maar om in onze speelwijze mee te kunnen, moet hij nog wel een paar stapjes maken. Dat kan de komende tijd."

Hoe dan ook, de concurrentiestrijd bij Ajax neemt de komende weken toe. "Er gaat wel wat in de groep gebeuren. Iedereen ziet ook wat bijvoorbeeld Siem op training brengt. Dan weet je dat je op je hoede moet zijn en je best moet doen", aldus Keizer, die over twee mogelijke winteraankopen weinig wilde zeggen. "Dat is nu niet echt van belang. Eerst maar eens even kijken wat we de komende weken gaan doen. Om nu specifiek te zeggen wat en waar, dat kan niet."