Viergever gaat weg bij Ajax: 'Keuze gemaakt om transfervrij te vertrekken'

Viergever gaat weg bij Ajax: 'Keuze gemaakt om transfervrij te vertrekken'

14-10-2017 07:00
100

Nick Viergever vertrekt na dit seizoen bij Ajax. De verdediger zegt in De Telegraaf dat hij die keuze voor zichzelf heeft gemaakt.

Viergever zag afgelopen zomer een transfer naar Bayer Leverkusen geblokkeerd worden door Ajax, maar kiest volgend jaar zomer alsnog voor een vertrek. Dan loopt de linkspoot uit zijn contract. "Ik heb in principe de keuze gemaakt om transfervrij te vertrekken", zegt Viergever in De Telegraaf.

De verdediger had het afgelopen zomer moeilijk door het standpunt van Ajax. "Het was heel frustrerend en ik heb het er ook een paar dagen echt moeilijk mee gehad. Dat is ook niet raar, denk ik. Ik ben 28, we hadden de Europa League-finale gespeeld en er kwam een mooie club. Dus was het volgens mij het juiste moment om te gaan. Maar ’nee’ was het goed recht van Ajax. Ik heb een contract tot het einde van het seizoen."

Viergever heeft nooit overwogen om een vertrek bij Ajax te forceren. "Om mijn maten te laten vallen of een stap minder hard te trainen, zo zit ik niet in elkaar. Daar schiet je niks mee op. Ik heb er totaal niet aan gedacht me ziek te melden of weg te blijven."