Feyenoorder genegeerd voor Oranje: 'Ik weet het niet, voel me heel goed'

Feyenoorder genegeerd voor Oranje: 'Ik weet het niet, voel me heel goed'

14-10-2017 11:43
19

Steven Berghuis vindt het vreemd dat hij de laatste WK-kwalificatieduels niet werd opgeroepen voor Oranje. De Feyenoorder meent dat hij beter in vorm is dan aan het begin van de kwalificatiereeks, toen hij wel een uitnodiging kreeg.

"Ik heb aan het begin van de kwalificatie nog twee keer gespeeld, tegen Zweden en Luxemburg. Daarna eigenlijk niet meer en de laatste drie blokken zat ik er ook niet meer bij", zegt Berghuis tegen Voetbal Inside. Hij weet niet waarom hij werd genegeerd. "Ik weet het niet. Ik voel me op dit moment heel erg goed. Ik heb de lijn van de tweede helft van het afgelopen seizoen doorgetrokken."

De vleugelaanvaller is waarschijnlijk zelfs beter in vorm dan toen hij wél werd opgeroepen voor Oranje. "Dat vind ik ook. Als je het zo bekijkt is het wel jammer, omdat je misschien iets meer had kunnen laten zien. Maar ik geef nog niet op." Bij Berghuis is meer en meer het besef gekomen hoe hij het maximale uit zijn carrière haalt. Hij oogt dan ook feller dan voorheen.

"Ik ben wel een beetje veranderd, ja", reageert de oud-speler van AZ. "Dat jaar bij Watford heeft me ook wel goed gedaan. Ik weet nu meer wat er voor nodig is om het maximale uit mezelf te halen. Het plezier telt zeker mee, maar er moet ook gepresteerd worden. Ik heb ambitie, ben hongerig. Ik wil er gewoon echt alles uithalen. Dat wilde ik vroeger ook, maar ik kon die stap niet zetten 'hoe'."