Stug Man United frustreert Liverpool op Anfield Road: kraker eindigt onbeslist

14-10-2017 15:21
25

De Premier League-kraker tussen Liverpool en Manchester United is zaterdagmiddag in een remise geëindigd. Op Anfield Road bleef het 0-0. Het gat tussen koploper United en nummer zes Liverpool blijft daardoor zeven punten.

Bij Liverpool stond Georginio Wijnaldum in de basis. United-manager José Mourinho hield Daley Blind op de bank. De thuisploeg was negentig minuten lang de bovenliggende partij. United gunde Liverpool de bal en wachtte zelf de kansen af. In de eerste helft waren er twee levensgrote mogelijkheden. David de Gea redde fantastisch op een inzet van verdediger Joël Matip en op slag van rust schoot Romelu Lukaku van dichtbij op de vuisten van landgenoot Simon Mignolet.

Het niveau van de matige topper zakte na de pauze weg. Mourinho nam overduidelijk genoegen met een punt, terwijl Liverpool op twee gedachten hinkte en ook niet vol voor de aanval koos. De Gea hoefde slechts in actie te komen bij een paar pogingen van afstand.

United  is na de doelpuntloze remise zoals gezegd koploper, met 20 punten uit acht competitieduels. Concurrent Manchester City (19 uit 7) komt om 16.00 uur in actie tegen Stoke City.