Ayoub voelt media-invloed: 'Deze zomer zelf ervaren, met een transfer die misliep'

Ayoub voelt media-invloed: 'Deze zomer zelf ervaren, met een transfer die misliep'

14-10-2017 16:41
3

Yassin Ayoub blijft zich ontwikkelen bij FC Utrecht. Het scheelde niet veel of de middenvelder had afgelopen zomer de overstap gemaakt naar het buitenland, maar de transfer ketste af. Dat zorgde voor veel afleiding. 

"Uiteindelijk is het belangrijkste dat we als groep voortdurend de focus houden. Dat is niet altijd makkelijk, omdat er zoveel dingen afleiden. Dat heb ik zelf deze zomer ook ervaren, met een transfer die misliep", zegt Ayoub. "Je kunt je nooit helemaal afsluiten van wat media schrijven, maar het mag geen effect hebben op je prestaties. Of ze je nou de hemel in prijzen of afzagen, moet niet uitmaken."

Inmiddels zijn de transferperikelen weer voorbij en dus ligt de focus weer op Utrecht. De Marokkaan neemt zijn ploeg dit seizoen regelmatig op sleeptouw. "Belangrijk is dat je voortdurend kijkt waar het team behoefte aan heeft. Pas als het team draait, is er alle gelegenheid om als individu uit te blinken", aldus Ayoub. Zaterdag speelt FC Utrecht om 20.45 uur in eigen huis tegen sc Heerenveen.