Palace zorgt voor ongekende stunt tegen Chelsea, City haalt genadeloos uit

14-10-2017 17:50
14

Chelsea, afgelopen seizoen kampioen van Engeland, is zaterdag tegen pijnlijk puntenverlies opgelopen. Op bezoek bij hekkensluiter Crystal Palace wist de ploeg van Antonio Conte niet te winnen. Manchester City en Tottenham Hotspur pakten wel drie punten.

Crystal Palace - Chelsea
Al vroeg in de wedstrijd ging het mis voor de bezoekers. Yohan Cabaye maakte na elf minuten spelen op zeer fortuinlijke wijze de eerste competitietreffer van Palace, waar manager Frank de Boer eerder dit seizoen werd ontslagen. Tiemoué Bakayoko herstelde de opgelopen schade echter snel: zeven minuten later was het alweer 1-1 via een rake kopbal. Palace-smaakmaker Wilfried Zaha kroonde zichzelf op slag van rust tot man van de wedstrijd door op fraaie wijze de 2-1 te maken. Chelsea probeerde in de tweede helft met man en macht opnieuw langszij te komen, maar dat lukte niet. Door de stunt van de ploeg van Roy Hodgson is Palace van de nul af qua gemaakte doelpunten en behaalde punten.

Manchester City - Stoke City
Manchester City kende een eenvoudige middag tegen Stoke City. Bij rust stond het 3-1 dankzij City-goals van Gabriel Jesus, Raheem Sterling en David Silva. Door een eigen doelpunt van Kyle Walker in de tweede helft kwam Stoke - waar Bruno Martins Indi en Ibrahim Afellay invielen - nog even terug in de wedstrijd, maar de hoop op een stunt vervloog snel. In zeven minuten scoorden Gabriel Jesus, Fernandinho en Leroy Sané en stond het na 62 minuten spelen 6-2. Bernardo Silva bepaalde de eindstand op 7-2.

Tottenham Hotspur - Bournemouth
Ook de Spurs wisten te profiteren van de misstap van Chelsea. Op Wembley werd Bournemouth verdiend verslagen, al werd het veldoverwicht niet uitgedrukt in de score. Dankzij een treffer kort na rust van Christian Eriksen werd het 1-0 op Wembley.